Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@05:40:58 GMT

تحقیق و توسعه از الزامات سرپا ماندن صنایع است

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۵۵۵۱۱

تحقیق و توسعه از الزامات سرپا ماندن صنایع است

ایسنا/گلستان رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: برای سرپا ماندن صنایع ما در چرخه رقابت با دنیا، موضوع تحقیق و توسعه و آینده‌پژوهی جزو یکی از الزامات است.

علی نجفی نژاد در نشست تخصصی "بررسی راهکارهای ارتقای ارتباط صنعت و دانشگاه" در گرگان اظهار کرد: دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و صنعت، دو سرزمین جداگانه و با فرهنگ کاملاً متفاوت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگاهیان به دنبال تولید دانش هستند و موضوع تبدیل دانش به فناوری، در دانشگاه‌ها کمتر دنبال شده است و از طرفی صنعت به دنبال کسب فناوری است تا بتواند چرخه‌ای را بگرداند.

وی با اشاره به اینکه ارتباط دانشگاه‌ها و صنایع را در سه طرح شناسایی می‌کنند، افزود: یک سطح آن انتشارات، سمینارها و همایش‌ها، سطح دیگر انجام کارهای پژوهشی توسط دانشگاه‌ها به شکل سفارشی برای صنعت به‌منظور رفع یک مشکل و سطح سوم تشکیل پارک علم و فناوری و مراکز رشد مشترک است.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به اهمیت راه‌اندازی مراکز تحقیق و توسعه صنایع در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: در دنیا دانشگاه بخش فیزیکی و زیرساخت را در اختیار صنعت قرار می‌دهد و صنعت با سرمایه‌گذاری، بخش تحقیق و توسعه خود را در دانشگاه مستقر می‌کند.

نجفی نژاد ادامه داد: در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان سوله‌ای ایجاد و به صنعتگران و تولیدکنندگان بخش صنایع غذایی استان اعلام کردیم که بخش تحقیق و توسعه خود را در این محل مستقر کنند. همچنین اعلام آمادگی کردیم که‌ بخش خصوصی آزمایشگاه های مورد نیاز صنعت را در این دانشگاه راه اندازی کند.

وی در ادامه با تاکید بر هدفمند کردن گفت‌وگوها و پرهیز از کلی‌گویی، گفت: می‌توان بر روی چند کارخانه استان تمرکز کنیم و آنها را با دانشگاه‌هایی که توانمندی دارند، ارتباط دهیم و اقدامات عملیاتی را اجرا کنیم.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با اشاره به یک نمونه موفق در این راستا، افزود: با حضور اساتید این دانشگاه در بخش تحقیق و توسعه یک کارخانه تولید کاغذ از بازیافت، این کارخانه توانست توان خود را افزایش دهد و تعداد شیفت‌های کاری این کارخانه از یک شیفت، به دو سه شیف افزایش یافت.

به گزارش ایسنا، این نشست تخصصی با حضور نخبگان، دانشجویان، فعالان صنعتی و مسئولان، به همت بنیاد نخبگان استان در سالن رشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی صنعت دانشگاه ارتباط صنعت و دانشگاه گلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۵۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع کمبودهای حوزه آب برای توسعه صنعت و کشاورزی خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی استاندار خراسان شمالی گفت: برای اینکه بتوانیم در بخش صنعت دام و کشاورزی شاهد توسعه استان باشیم در حال ارتقای زیرساخت‌های حوزه آب هستیم.

محمدرضا حسین‌نژاد در مراسم گرامیداشت هفته کار و کارگر که امروز (۱۲ اردیبهشت ماه) برگزار شد، اظهار کرد: خراسان شمالی در توسعه زیرساخت‌های صنعت پیش‌رو بوده است. در این راستا ارتقای زیرساخت‌های آب هدفگذاری شده است و مسیر قانونی خود را طی می‌کند تا بتوانیم از تخصیص‌های بهتری برخوردار باشیم.

وی تاکید کرد: پروژه انتقال آب سرانی به نقاط مختلف استان در مسیر قانونی‌اش قرار دارد و در مجلس ردیف بودجه گرفته است که نقش بسیار زیادی در توسعه صنعت استان خواهد داشت. با انتقال آب سرانی به استان در بخش صنعت، دام، طیور و کشاورزی تحول خواهیم داشت و می‌توانیم توسعه بیش از پیش را رقم بزنیم.

وی به حوزه اقتصاد استان اشاره و بیان کرد: سال گذشته، کنترل تورم در استان به‌شکل مناسبی انجام شد و اکنون خراسان شمالی از رتبه چهارم کشور به‌عنوان یک استان دارای تورم بالا به رتبه ۲۱ رسید و توانستیم در کنترل تورم نقش موثری ایفا کنیم. البته موضوع تورم در استان به وضعیت کشوری ارتباط مستقیم دارد و ۱۲۱ قلم کالا بر آن تاثیر می‌گذارد، اما با اقدامات مناسب و تلاش‌های بسیار در این حوزه موفقیت حاصل شده است.

استاندار خراسان شمالی به توفیق‌ها در حوزه علم و فناوری در استان اشاره کرد و گفت: با عملکرد مناسب در بخش پارک علم و فناوری و توجه و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان توانستیم رتبه ۱۳ را در کشور کسب کنیم.

وی ادامه داد: پروژه‌هایی به ارزش ۲۰۰۰ میلیارد تومان در شرکت‌های دانش بنیان استان در حال اجراست که نقش بسیاری در توسعه اشتغال بخش‌های مختلف دارند.

حسین‌نژاد از شناسایی ۱۳ زنجیره‌ای ارزش در استان سخن گفت و افزود: زنجیره‌هایی از جمله در گوشت، فرش، گیاهان دارویی، فولاد، آلومینا، پتروشیمی و ... در استان وجود دارد که برنامه تولیدات آن‌ها را گسترش داده‌ایم و ۲۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات در این حوزه نیاز است تا این زنجیره‌های ارزش توسعه یابد.

وی به ناترازی بانک‌ها در استان اشاره کرد و گفت: نسبت منابع به مصارف بانک‌ها استان در سال گذشته نزدیک دو شد و این یعنی فشار زیادی به بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات وارد کردیم. این فشار زیاد به‌دلیل وضعیت خاص خراسان شمالی و نیاز به منابع اعتباری بسیار است تا توسعه یابد.

وی بیان کرد: این موضوع نشان می‌دهد در خراسان شمالی نیازمند خط اعتباری خاص هستیم تا بتوانیم زنجیره‌های ارزش را تقویت و استان را توسعه دهیم.

وی افزایش سود حوزه تولید را منوط به صادرات دانست و افزود: اکنون خراسان شمالی به ۳۸ کشور صادرات محصول دارد که موضوع مهم در این زمینه، تعهدات ارزی است و انتظار داریم معافیت‌های مختلف مشمول این استان شود تا توسعه استان با شتاب بیشتری اتفاق بیفتد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • جلوی مازوت‌سوزی باید گرفته شود
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • زنگ خطر جمعیت در کاشان به صدا درآمد
  • رفع کمبودهای حوزه آب برای توسعه صنعت و کشاورزی خراسان شمالی
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط «صنعت و دانشگاه»
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط صنعت با دانشگاه
  • تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد
  • برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت در دانشگاه آزاد همدان
  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴